آلبرت انیشتین

ساخت وبلاگ

  آلبرت   اینشتین، مردی که نام او عملاً مترادف با نبوغ بوده و یکی از بزرگترین اندیشمندان تاریخ است. وی به عنوان یک فیزیکدان و ریاضیدان مانند توماس ادیسون یا الکساندر گراهام بل، مخترع نبود. اما نظریه نسبیت او، منجر به نگاهی متفاوت به زمان، فضا، ماده، انرژی و وزن شد و کارهای او به پیشرفت های مهمی مانند کنترل انرژی هسته ای، اکتشافات فضایی و… کمک کرد.

آلبرت اینشتین در خانواده ای یهودی و در آلمان متولد شد. معلمان آلبرت در ابتدا وی را کودن و تنبل می نامیدند. او در سن ۱۵ سالگی مدرسه را ترک کرد. البته اینشتین در موسسه تکنولوژی زوریخ درس خود را ادامه داد و دکتری خود را در سال ۱۹۰۵ و در سن ۲۶ سالگی دریافت کرد. در همان سال وی پنج مقاله ی علمی منتشر کرد، که با اولین مقاله، درجه ی دکتری را بدست آورد و مفاهیم ارائه شده در چهار مقاله ی بعدی، سبب تغییر درک و شناخت ما از جهان شد. موضوعات این مقالات عبارتند از: 

۱) جنبش (حرکت) براونی، و یا حرکت زیگزاگی ذرات میکروسکوپی در مایعات ایستا (تعلیق)؛ که یافته های اینشتین کمک به اثبات وجود اتم ها و مولکول ها کرد.
۲) نظریه کوانتوم نور؛ اینشتین بحث نور که از بسته های جداگانه ای از انرژی به نام کوانتوم یا فوتون ها تشکیل شده است را مطرح کرد که آنها برخی از خصوصیات ذرات و برخی از خصوصیات امواج را دارا می باشند. او همچنین تاثیرات فتوالکتریک در انتشار الکترون از برخی مواد و ذرات جامد را تشریح نمود. تلویزیون کاربرد عملی استفاده از تئوری اینشتین درباره نور است.
۳) نظریه نسبیت خاص؛ اینشتین توضیح داد که زمان و حرکت نسبت به ناظران آن قابل محاسبه است و تا زمانی که سرعت نور ثابت باشد، قوانین طبیعی در سراسر جهان پایدار می باشد.
۴) ارتباط بین جرم و انرژی؛ مقاله چهارم به گسترش معادله ی مشهور E = MC² منجر شد که مربوط به جرم و انرژی است. این فرمول نشان می دهد که یک ذره کوچک حاوی مقدار زیادی انرژی می باشد. این کاربرد، پایه و اساس انرژی هسته ای است.

اینشتین دانشمند بزرگی است اما بدانید که او نیز انسان بود. شما هم می توانید دانشمندی خالق و ماندگار باشید.

پس از اینکه آلبرت اینشتین یکسری ایده در سال ۱۹۰۵ ارائه داد، به تحقیق و توسعه این مفاهیم و ایده های دیگر در فیزیک و ریاضیات پرداخت. در سال ۱۹۱۶، اینشتین نظریه نسبیت عمومی را ارائه و پیشنهاد کرد که گرانش، یک میدان منحنی پیوسته فضا و زمان است که بوسیله توده ها ساخته می شوند.

او در سال ۱۹۲۱ جایزه نوبل فیزیک را برای کشف قانون اثر فتوالکتریک و کار روی فیزیک نظری دریافت کرد.

اینشتین میهن خود – آلمان – را در سال ۱۹۳۳ با افزایش قدرت آدولف هیتلر ترک و جایگاه و موقعیت شغلی در موسسه مطالعات پیشرفته پرینستون ایالات نیوجرسی را پذیرفت. او در سال ۱۹۴۰ نیز شهروند آمریکا شد.

اینشتین به شدت علیه ناسیونالیسم، جنگ و خشونت صبحت می کرد و همچنین پشتیبان صهیونیسم بود. در سال ۱۹۳۹ اینشتین متوجه شد که دو شیمیدان آلمانی موفق به تجزیه اتم اورانیوم شدند. او به رئیس جمهور آمریکا – فرانکلین دی روزولت – نامه نوشت که این برنامه از دانش علمی می تواند به توسعه آلمان در بمب اتمی منجر شود و از ایالات متحده خواست تا تحقیقات خود را شروع کند. پیشنهاد وی به ایجاد پروژه منتهن و ساخت اولین دو بمب اتمی در سال ۱۹۴۵ ختم گردید. اینشتین زمانی که از کشتار و نابودی در ژاپن شنید، غمگین و ناراحت شد و بعد از آن برای ممنوعیت سلاح هسته ای مبارزه کرد.

در حالی که سال ها از فوت اینشتین می گذرد اما، امروز دانشمندان هنوز هم در حال یافتن کاربردهای جدید تحقیقات آلبرت اینشتین هستند.

مجله انسانیت ...
ما را در سایت مجله انسانیت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ensaniyata بازدید : 103 تاريخ : دوشنبه 10 دی 1397 ساعت: 15:46